Naša priča počinje pre više generacija unazad… Rakije na našim područjima su doživela transformaciju od loših tzv. „tradicionalnih sa dedinim receptom“, gde se nije znalo a ni obraćala pažnja na hemijske procese prilikom spravljanja kljuka i samog pečenja rakije. Danas se u našoj porodici pravi rakija koja odgovara svim procedurama koje važe za proizvodnju ovakve vrste alkohola.

Kod spravljanja voćnih rakija najvažnije je očuvanje arome karakteristične za voće od koga se rakija pravi. Druga bitna stvar koja je vezana za naše rakije je ta da se spravlja od voća koje gajimo u sopstvenim voćnjacima.

Voćnjaci su pod kontrolom stručnjaka agrohemičara i stručnjaka smera za voćarstvo i vinogradarstvo, koji vode računa o uzgoju biljaka kako bi plodovi bili hemijski ispravni. Svake godine se u akreditovanim laboratorijama vrši analiza ispravnosti plodova.

Kap vatre spravlja se od konzumnih sorti kajsije sa izraženim aromama.  Svaka voćka se ručno odabira pre nego što dospe u pogon za preradu.

Naša kajsijevača je proizvedena je od aromatičnih plodova kajsije stonih sorti iz voćnjaka čuvenog Šumadijskog kraja.

Kada se spoji znanje spravljanja kljuka, pravilno vrenje i destilacija u bakarnim kazanima, dobijemo prirodnu ukusnu rakiju za kojom uzdišete.

Kap vatre je spremljena i negovana u podrumu porodice Milovanović iz Malih Crljena, sa obronaka, nedaleko od mesta gde se odigrala čuvena Kolubarska bitka.

Živeli !!!