Domaća prirodna rakija, šljivovica Milovanović

Voćnjaci šljive od kojih se pravi prepečenica Milovanović

Domaća prirodna rakija, šljivovica Milovanović, proizvod je dugogodišnjeg iskustva i konstantnog unapređivanja procesa proizvodnje ovog popularnog pića.. Rakije na našim područjima su doživela transformaciju od loših tzv. „tradicionalnih sa dedinim receptom“, gde se nije znalo a ni obraćala pažnja na hemijske procese prilikom spravljanja kljuka i samog pečenja rakije. Danas se u našoj porodici pravi rakija koja odgovara svim procedurama koje važe za proizvodnju ovakve vrste alkohola.

Kod spravljanja voćnih rakija najvažnije je očuvanje arome karakteristične za voće od koga se rakija pravi. Druga bitna stvar koja je vezana za naše rakije je ta da se spravlja od voća koje gajimo u sopstvenim voćnjacima.

Voćnjaci su pod kontrolom stručnjaka agrohemičara i stručnjaka smera za voćarstvo i vinogradarstvo, koji vode računa o uzgoju biljaka kako bi plodovi bili hemijski ispravni. Svake godine se u akreditovanim laboratorijama vrši analiza ispravnosti plodova.

Domaća prirodna rakija, šljivovica Milovanović, proizvedena je od biranih plodova autohtone sorte šljive „Ranke“ (Darosavke), koja je prepoznatljiva kao sorta šljive od koje se spravlja najkvalitetnija šljivovica. Nacionalni program, koji je imao za cilj brendiranje naziva „Srpska šljivovica“ je od svih sorti šljiva koje se proizvode u Srbiji, odabrao „Ranku“ kao najkvalitetniju šljivu.

Destilacijom u bakarnim kazanima porodica Milosavljević i Milovanović, dobijamo čuvenu rakiju šumadijsko-kolubarskog kraja koja sazreva u hrastovim buradima. Mala i unikatna serija od šljive „Ranke“ je za Vas selekcionisana u malim pakovanjima.

Ostale vrste šljivovice su plod kupaže rakije od šljive požegače, čačanske rodne i čačanske lepotice. Miris je dopadljiv, tipičan i svež. Bistra, žute boje sa ćilibarno mrkim odsjajem. Punog ukusa, optimalne jačine, dovoljne da Vas oraspoloži i okrepi.

Domaća prirodna rakija, šljivovica Milovanović su izuzetno prijatne i mogu se piti stalno, bez izuzetka, u svako doba dana !!!